T'has fixat mai en el despertar de l'herba? Quan el sol comença a brillar, de bon matí, cada tija d'herba, com si de les agulles d'un rellotge es tractes, comença a aixecar-se cap al cel. Seu enmig de l'herba humida de rosada, mira-la detingudament fins que desperti. De cop i volta el teu cor farà un salt, hauràs format part del tot, te n’adonaràs de tot el que ens passa desapercebut cada dia, cada instant. Ens deixem endur pel ritme accelerat de vida, per la cabòries del dia a dia i ens oblidem de nosaltres mateixos i del que realment és important, del que ens pot aportar felicitat vertadera i no efímera. Viure la vida amb serenitat i de manera positiva és un plaer que podem anar cultivant mica en mica, pas a pas, aprofitant cadascuna de les engrunes de felicitat que ens anem trobant pel camí. Només fa falta que anem obrint tots els sentits, ens informem, motivem, perdem la por al canvi, ens autoobservem, qüestionem els valors pels quals ens regim i que estem transmetent a les noves generacions i, sobretot, trobem espais on, de tant en tant, ens podem aturar i deixar que les engrunes de serenitat vagin formant cada vegada més, part de la nostra vida. Aquí en teniu un. Benvinguts i benvingudes al bloc!

divendres, 30 de setembre del 2011

miniactivitat 1.1.Qüestió 9. Situa’t de 0 a 10 (0 gens d’acord 10 molt d’acord)

TE2) L’objecte principal de la Tecnologia Educativa és oferir un bon ventall de tècniques per als docents: __4___ 

CC2) Aprenc tant dels companys com dels materials i consultors: __10__

TC1) Els professionals de l’educació han de ser competents en les tècniques que asseguren la correcta transmissió del coneixement : __10____ 

DT2) La tecnologia es basa en la ciència per la qual cosa és neutral en relació a prejudicis, valors i actituds: __0__ 

CC1) Les aules de la UOC són una comunitat d’aprenentatge: ___10

DU2) Els debats virtuals suposen perdre força hores amb poc benefici personal: __8_

TE1) La Tecnologia Educativa per a psicopedagogs consisteix en assegurar un bon domini de les TIC: ___6___

DU1) Els debats a la UOC poden millorar moltíssim: __7__

TC2) Les TIC són necessàries per transmetre els continguts als alumnes: ___0____

DT1) El canvi tecnològic determina el canvi social: ___6_

5 comentaris:

Susana Pérez ha dit...

Ui! acabo de veure que potser el comentari que t'he fet més avall, te l'hauria d'haver fet en aquest apartat. No ho havia vist...

Anònim ha dit...

Hola Laura, m'ha agradat quan en la penúltima pregunta has posat un 0. Primer he pensat que era una mica radical, però llavors he fet una petita reflexió i he pensat en l'època dels nostres avis quan estudiaven. No hi havia TIC i ve que van aprendre moltes coses, segurament de manera diferent a la nostra (ja que l'educació d'aquella època era molt diferent).

Endavant amb el bloc!

Pilar Puig ha dit...

Hola Laura, estic d’acord amb tu que les TIC no són el que es diu “necessàries” per transmetre els continguts als alumnes, però posar un 0… em sembla que és tractar-les injustament. Els temps han canviat i les coses que cal aprendre també, no?

Viviana Vicente ha dit...

Hola,
Consideris de veritat que les TIC no sñon necessàries per a transmetre coneixements?. Més que res perquè has posat un 0, és veritat que hi molta varietat de recursos però hem de tenir en compte que avui dia és una eina importantíssima i motivadora.
Viviana

Laura ha dit...

sí, considero que les TIc són necessàries, oi tant que si, i si aquest recurs els sabem utilitzar ens pot ser molt útil per agilitar els aprenentatges i fomentar l'autonomia dels alumnes, però no crec que siguin necessàries per transmetre tots els continguts, ans el contrari. Mai les hem d'utilitzar perquè si.

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Laura Teixidor Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons